Napravite novogodišnje ukrase od papira

Zvijezde od papira mogu da se prave na mnogo načina, a mi smo odabrali nekoliko najefektnijih.


Ukrasi koje sami napravite imaju nekoliko predosti – možete im dati originalni lični pečat, možete uključiti djecu u izradu i tako je pretvoriti u porodičnu aktivnost, a za vas će sopstvene rukotvorine imati veću emocionalnu vrednost.

Pogledajte naših pet prijedloga za papirne zvijezde koje možete relativno lako napraviti uz pomoć materijala koje već imate kod kuće. Jedino što vam je potrebno je malo vremena, dobre volje i novogodišnjeg raspoloženja, pišu detinjarije.com.

Lepezaste papirne zvijezde

Papir, makaze, lijepak i konopčić su neophodni rekviziti u izradi ovih zvijezda. Možete upotrijebiti papir za uvijanje ili stare ilustracije, note, brošure.. Izrada je prilično laka. Za kompetno uputstvo kliknite na link.

3D novogodišnje zvijezde

Za ove papirne zvijezde treba prvo odšampati šablon, a zatim lijepljenjem spojiti dijelove. Poželjno je da se upotrebi tanji karton. Detaljno uputstvo i šablon možete naći na linku.

Origami zvijezde od papira

Ove zvijezde dobijaju se naročitim savijanjem papira i spajanjem dijelova uklapanjem. Cijeli proces izrade možete vidjeti na linku.

Pahuljaste zvijezde od papira

Za ove zvijezde potreban vam su običan bijeli kopir-papir, makaze i lijepak. Video uputstvo pogledajte na linku.