Roditelji učenika OŠ Cazin 1: Ne javlja nam se direktorica i gradonačelnik, ali ići će revizija…

"Kao član vijeća roditelja mogu konstatirati da su nam informacije nedostupne, da nam je direktorica nedostupna, školski odbor nedostupan, urbanizam nedostupan, gradonačelnik nedostupan i ne odgovara na zahtjev za sastanak..."


Roditelji OŠ Cazin 1 uporni su u svojoj nakani da natjeraju odgovorne u Cazinu i Krajini da rade svoj posao transparentno i u interesu djece i učenika.

Zatražili su sastanak kod gradonačelnika Ogreševića i ministra obrazovanja USK jer imaju opravdane sumnje i ne vjeruju im da će završiti posao i proceduru za stavljanje u funkciju ove škole kako bi djeca mogli već početkom septembra ući u ove klupe.

Puno su puta dosad bili prevareni od istih, rokovi probijani, cijene za izvođenje radova povećavane… Zato, hoće na vrijeme garanciju i ne odustaju od svoje borbe, piše Krajina.ba.

Danas su se ponovo oglasili i otkrili da su pokrenuli i reviziju projekta i da će tjerati to do kraja. Pročitajte šta je danas poručio predstavnik roditelja:

 – Kao član vijeća roditelja mogu konstatirati da su nam informacije nedostupne, da nam je direktorica nedostupna, školski odbor nedostupan, urbanizam nedostupan, gradonačelnik nedostupan i ne odgovara na zahtjev za sastanak, ministar i premijer se ne oglašavaju po našim dopisima, televizije su se oglušile na naše zahtjeve, fond i policija nam zabranili sve što se zabraniti moglo.

“Borimo se za osnovu školu”

 – Zašto nam niko ne da garanciju da će upotrebna dozvola biti izdana na vrijeme? I prije smo gledali bagere i radnike i slušali priče koje su nam mazale oči…. Sad će reći politika…

Mjesecima nekorektno postupaju sa nama i zavlače nas i vrijeđaju nam inteligenciju, a kad se pobunimo e onda “gura ih druga politika”… Jer oni ne vjeruju da se neko bori za Školu zato što je voli i voli svoj Grad a ne zbog novca, radnog mjesta, interesa.

Nama ostaje da sačekamo ovo malo i da vidimo šta će sada izmisliti da odugovlače.. a ako izdaju dozvole na vrijeme i djeca krenu u školu od 01.09. reći će nam “eto džaba ste galamili”… Nismo nismo…. Još ćemo…

Revizija cijelog projekta je u toku ali to ipak rade neki drugi ljudi.. pratit ćemo., poručili su iz Vijeća roditelja učenika OŠ Cazin 1.