Poziv srednjoškolcima: Evropski parlament mladih u Bosni i Hercegovini organizuje prvu Nacionalnu sesiju

Evropski parlament mladih je najveća platforma za edukaciju srednjoškolaca u Evropi koja djeluje u BiH od 2013. godine kao dio mreže neprofitnih i nevladinih organizacija u 41 zemlji Evrope. Najznačajniji cilj organizacije je podstaći razmišljanje o aktuelnim socijalnim, političkim i kulturnim problemima, te promocija demokratskih vrijednosti i uticaj na mlade kroz neformalne i inovativne edukacijske metode.


Nakon uspješno održanih Regionalnih foruma za srednjoškolce u martu, Evropski parlament mladih organizuje Nacionalnu sesiju pod nazivom Sarajevo 2015 koja je pod pokroviteljstvom Evropske Unije, implementirana od strane Ujedinjenih nacija i podržana od strane partnera Općine Centar, OSCE, i Konrad Adenauer Stiftung.

Ako želite biti jedan od stotinu učesnika srednjoškolaca koji će moći javno izraziti svoje mišljenje i stavovena engleskom jeziku o određenim socijalnim, političkim, kulturnim problemima sa kojima susreće Evropska unija, svoje mjesto potražite na Nacionalnoj sesiji Evropskog parlamenta mladih Bosne i Hercegovine.

Nevladina organizacija Evropski parlament mladih u Bosni i Hercegovini okuplja mlade ljude kojima je dosadila pasivnost istih, te koji zahvaljujući svojim idejama i vizijama žele stvoriti bolju budućnost za sve nas. Ukoliko ste i vi ti koji vjeruju da ovoj zemlji treba više pozitivnih, pametnih, aktivnih mladih ljudi, pridružite nam se na prvoj nacionalnoj sesiji apliciranjem putem sljedećeg linka https://podio.com/webforms/13448953/911374

Više informacija o organizaciji, pogledajte na www.eyp.ba ili na Facebook stranici www.facebook.com/eypbh i www.facebook.com/sarajevo2015

(Školski.ba)