Povodom osvajanja petog mjesta na Svjetskom prvenstvu: Premijer Konaković primio Sanjina Pehlivanovića

Jednog od najboljih mladih igrača bilijara u svijetu Sanjina Pehlivanovića primio je 20. novembra premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković. Četrnaestogodišnji Pehlivanović, član Sportskog bilijarskog kluba „Predator“ iz Sarajeva, dvostruki je juniorski prvak Evrope u bilijaru, a na nedavno održanom Svjetskom juniorskom prvenstvu u Šangaju osvojio je peto mjesto.


Na svom putu do ovog uspjeha na ovom najprestižnijem juniorskom takmičenju savladao je Gyairona Martisa rezultatom 7:3, Lukasa Fracassoa-Vernera sa istim rezultatom, te Jefreya Roda sa 7:2. U meču za medalju izgubio je od Daniela Maciola rezultatom 4:8.

Sanjin Pehlivanović je nastupao i u timu Evrope u ovoj kategoriji, a kojeg čine četiri najbolja takmičara, zbog čega su u klubu posebno ponosni na njega.

Premijer Konaković je čestitao Pehlivanoviću na uspjesima i zaželio mu da i dalje postiže najbolje rezultate.

Kanton Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta i ubuduće će podržavati uspješne mlade sportiste, kao što si ti, a koji na najbolji način reprezentuju našu državu u Evropi i svijetu, naglasio je ovom prilikom premijer.

Prijemu su prisustvovali Sanjinov otac i trener Senad Pehlivanović, te predsjednik Kluba „Predator“ Ramiz Turulja koji su u ime Bilijar saveza BiH i igrača zahvalili premijeru Konakoviću na finansijskoj podršci koju im Kanton Sarajevo pruža.

(Školski.ba)