Počinje treća sezona Lige osnovnih škola: Prijavite svoju ekipu!

Organizacija nove sezone Lige osnovnih škola (LOŠ) je u toku, a danas starta i prijem prijava zainteresovanih osnovnih škola za učešće u ovom takmičenju.


Nova sezona Lige osnovnih škola počinje 29. oktobra, a kao i prethodne dvije godine, takmičenja će se odvijati u Maloj dvorani KSC Skenderija.

Liga osnovnih škola je projekat Udruženja razvoj sporta – Sport Centar, čija osnovna svrha je stvoriti sportski ambijent za mlade u Kantonu Sarajevo koji su učenici završnih razreda osnovnih škola. Kroz ligu u malom fudbalu/nogometu mladi će imati priliku da upražnjavaju sport, ali i upoznaju vrijednosti sporta te na taj način će se razviti svijest o važnosti sporta u odrastanju mladih.

U prvoj sezoni lige učestvovalo je osam ekipa. Prvi osvajač je ekipa OŠ “Avdo Smajlović”, dok su Osma osnovna škola i Osnovna škola “Porodice Ef. Ramić” završili na drugom odnosno trećem mjestu.

Drugu sezonu su obilježili debitanti. Četvrta osnovna škola i OŠ “Pofalići” su u debitantskoj sezoni stigli do prvog odnosno drugog mjesta, dok je Osma osnovna škola i ove godine stigla do medalje, ali ovaj putbronzane.

Vrijedi istaći da je u prethodnoj sezoni učestvovalo 14 ekipa, a svi učesnici su izrazili zadovoljstvo organizacijom i kvalitetom takmičenja.

Prijave za takmičenje možete izvršiti putem maila: [email protected], a posljednji rok za prijavu je 20. oktobar. Dodatne informacije svi zainteresovani mogu dobiti putem telefona 033/200-576, 060/303-93-93 i 061/700-367.

Organizator Lige osnovnih škola, Udruženje razvoj sporta – Sport Centar ističe da je broj učesnika ove sezone ograničen, stoga svi zainteresovani svoje prijave trebaju dostaviti u najskorije vrijeme.

Svi sponzori koji su zainteresovani da podrže treće izdanje Lige osnovnih škola organizatorima se mogu obratiti putem e-maila: [email protected].

Rezultati, izvještaji, intervjui, fotografije i video snimci bit će dostupni na www.ligaosnovnihskola.ba www.scsport.ba, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Liga osnovnih škola.

(Školski.ba)