KS: Konkurs za dodjelu stipendija Fonda “IKRE” za školsku/akademsku 2017/2018. godinu

Konkurs za dodjelu stipendija djeci boraca- branitelja Bosne i Hercegovine sa područja Kantona Sarajevo u školskoj 2017/2018 godini.


Na osnovu člana  5.stav 1. tačka 8. Zakona o dopunskim pravima boraca – branitelja Bosne  i Hercegovine (“Službene novine Kantona Sarajevo” broj 45/12 – Prečišćeni tekst i 26/14) i člana 3. i 5. Uredbe o načinu i uslovima ostvarivanja prava na dodjelu stipendija borcima- braniteljima Bosne i Hercegovine i njihovoj djeci (“Službene novine Kantona Sarajevo” broj 40/14 – Prečišćeni tekst) Fond Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata “IKRE”  uz saglasnost Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo raspisuje Konkurs za dodjelu stipendija djeci boraca- branitelja Bosne i Hercegovine sa područja Kantona Sarajevo u školskoj 2017/2018 godini.

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo dodjeljuje stipendije za školovanje navedenih kategorija lica u školskoj 2017/2018 godini u mjesečnom iznosu od 100,00 KM. Stipendije se isplaćuju za 9 (devet) mjeseci u kojima se odvija nastava za učenike i studente I ciklusa studija koji se nalaze na redovnom školovanju.

Konkurs ostaje otvoren do 10.11.2017. godine.

Kompletan tekst konkursa možete pogledati ovdje.

(Školski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Školski.ba
Školski.ba je informativno-edukativni portal namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, učiteljima, nastavnicima i roditeljima.