Pjevačica ispunila obećanje i bila pratnja maltretiranoj djevojčici

Seka Aleksić ispunila je obećanje da će biti pratnja romskoj djevojčici iz Vrbasa na maloj maturi, koja je bila žrtva vršnjačkog nasilja.


Pjevačica je na svom Instagram nalogu objavila snimke iz Vrbasa, gdje ju je dočekala porodica djevojčice koja je zbog šikaniranja i diskriminacije vršnjaka ostala bez pratnje za matursko veče.

Kada su mediji prenijeli vijest da su učenici osmog razreda O.Š. „Petar Petrović Njegoš“ iz Vrbasa vršnjaci „poklonili“ bakarnu žicu uz riječi: „Tvoji svakako skupljaju bakar, pa da doprinesemo“, a da je dječak koji je trebalo da bude pratnja „ispalio“, javila se Seka.

– Evo ja ću sa njom na maturu! Gdje je ta djevojčica, napisala je pjevačica na Twitteru, a akciju su podržale mnoge javne ličnosti poput glumca Ammara Mešića koji je Seki pravio društvo.

Međutim, mjesec dana kasnije, ispred porodične kuće male maturantkinje pojavila se Seka koja je nju i drugaricu povela na proslavu.

– Mi odrasli smo pali svi na ispitu! Mia sa drugarima je otišla na maturu, možemo samo da se nadamo da će djeca biti mnogo bolji ljudi nego što smo mi, napisala je srbijanska folk pjevačica.