Veliko srce maturanata: Razrednicima nisu kupili poklone već su novac dali za liječenje

Učenici osmog razreda Osnove škole "8. oktobar" iz Vlasotinca (Srbija) proslavili su u subotu svoje matursko veče.


Anastasija Spasić

Bili su veseli, nasmijani, sretni, ali i pokazali humanost. Naime, mali maturanti su dio novca, namijenjenog za poklone odjeljenjskim stariješinama, uplatili kao pomoć njihovoj sugrađanki, djevojčici Anastasiji Spasić, koja je na liječenju u Turskoj, prenosi Jugmedia.

Mali maturanti pokazali su veliko srce

– Naši učenici uputili su svojim odjeljenjskim stariješinama, nastavnicima, učiteljima, kao i direktorici, pomoćnici direktora, pedagogu i psihologu škole divne riječi zahvalnosti i učinili ih ponosnim. Međutim, mi odjeljenjske stariješine Jelena, Jasmina, Sretko i ja, najponosniji smo zbog njihovog humanog gesta. Naši mali maturanti pokazali su veliko srce i uplatili novac našoj dragoj sugrađanki, divnoj djevojčici Anastasiji Spasić. Na jednoj od majica naših osmaka pisalo je: “Nemamo potencijal za futur”. Nastavnik historije sinoć im je s pravom rekao: “Imate potencijal za futur”,  rekla je za Jugmediu Ivana Stanković, jedan od razrednih stariješina.

I zaista imaju, jer su osim kulture, vaspitanja, školskih znanja u sebi izgradili i humanost vrijednu divljenja, zaključila je nastavnica Ivana Stanković.