Ova mama ima rješenje za izbirljivu djecu: Njeni obroci prava su umjetnost

Ako se na tanjiru nađu Disneyevi likovi, Mickey Mouse, Toy Story kao i Winnie Pooh, čak i najizbirljivija djeca biti će oduševljena tim obrokom.


Mama Etoni iz Tokija zna kako djeci prilagoditi namirnice koje često odbijaju poput voća i povrća – svako jelo pretvori u umjetnost.

Dok se mnogi pitaju kako joj to uspijeva i gdje je naučila sve tehnike rezbarenja voća i povrća, kao i slaganje sushija, ova mama kaže da je samouka. Inače odgojiteljica u vrtiću u slobodno vrijeme ulaže trud i vježba nove dekoracije, a ponekad joj samo za jednu treba i nekoliko sati da bi ju uvježbala i dovela do savršenstva.

https://www.instagram.com/tv/CA4UQtHB2g4/

Na ideju da priprema ovakve obroke, došla je kada je jedno od njezine troje djece postalo izbirljivo oko hrane. Kako bi se potrudila da njezina kćer jede i unosi sve potrebne nutrijente kroz zdravu prehranu, počela je ukrašavati sve prije nego joj stavi na tanjir – i do danas nije prestala s tim.

– Inspiraciju nađem tako što gledam u namirnice i zamišljam likove koje bi htjela napraviti. Radim i nemam puno vremena, tako da sve obroke pripremim u nekih sat vremena, rekla je mama za Metro.

Svoja djela objavljuje na Instagramu, a broj pratitelja govori o tome koliko je talentirana – njih preko 160 000 svakodnevno iščekuje novu fotografiju.