10 razloga zašto je starija sestra najbitnija žena u vašem životu

Kad imate sestru nikada niste sami, jer ćete uvijek imati osobu koja će rado odvojiti vrijeme za vas.


Možda još uvijek niste svjesni da je zapravo vaša starija sestra najbolja prijateljica koju ćete ikada imati, ali ne brinite, s godinama ćete i to shvatiti.

Ona je vaša najveća podrška, glas razuma  i najbolja savjetnica. Ako mislite da to nije dovoljno, donosimo deset razloga zašto sestra treba biti najvažnija žena u vašem životu, piše miss7.24sata.hr

Ona je vaša prva i najbliža prijateljica

Djetinjstvo ste proveli sa sestrom, ona vas je učila svim dobrim stvarima ali i sitnim nestašlucima. Ona vam je postala prijatelj prije drugih, i zauvijek će ostati vaša prva i najstarija prijateljica.

Razumije sve što vam se događa unutar porodice

Sestra vas najbolje razumije kad su u pitanju problemi kod kuće, jer ih i ona također prolazi. Sa njom ćete sve lakše prevazići.

Ništa ne morate sakrivati od nje

Budimo iskreni, i da nešto sakrijete velika je mogućnost da će ona to otkriti. Zbog toga je bolje ni ne truditi se. Ona će vas uvijek najbolje saslušati i posavjetovati.

Ona je vaša doživotna i najveće podrška

Ako imate sestru, onda već znate. Niko se ne raduje vašem uspjehu kao sestra. Njena kuća je i vaša kuća. Kad odrastete, i svako počne živjeti svoj život, i tada će njen dom uvijek biti vaš dom.

Uvijek je tu da vas zaštiti

Svi znamo za da su starija braća zaštitnički nastrojena prema mlađoj braći, a posebno sestrama. Međutim, starija sestra je u istoj, pa čak i većoj mjeri vaš zaštitnik. Iako je možda fizički slabija od “protivnika”, neustrašivo će stati ispred vas i bilo koga ko vam želi nanijeti bol.

Nekada će glumiti negativca za vaše dobro

Ponekad vam se možda čini da vas previše kritikuje, ali zapamtite da ona to radi za vaše dobro, i da je stvarno u većini slučajeva “stariji iskusniji”. Ona će vam uvijek govoriti istinu, koliko god teška bila. Ipak, uvijek će biti uz vas i pomoći vam da budete najbolja verzija sebe.

Ona je osoba koja će uvijek navijati za vas

Ona vas najduže poznaje, gledala je kako odrastate i kroz šta prolazite. Upravo zbog toga će uvijek biti vaša najveća podrška, jer zna za šta ste sve sposobni i dokle možete dogurati.

Daje najbolje savjete

Većinu stvari koje vi sada prolazite, ona je davno prošla. Zato će uvijek dati dobar savjet, i saslušati sve vaše probleme.

Kad imate sestru imate sve

Starija sestra je osoba koja će zauvijek biti dio vas i vašeg života. Njoj nikada nećete dosaditi, i ona će uvijek biti vaša najbolja prijateljica.