Općina Ilidža stipendirat će 309 učenika i studenata

Općinsko vijeće Ilidža je na 33. redovnoj sjednici donijelo odluku o stipendiranju 309 talentiranih učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2015./2016. godini u ukupnom iznosu od 283.620 KM.


Odlukom će se stipendirati 106 učenika srednjih škola i 203 studenta. Mjesečni iznos stipendije za učenike i studente prve godine je 78 KM, a za studente od druge do šeste godine kreće se u rasponu od 96 do 120 KM, zavisno od postignutog rezultata u prethodnoj godini. Stipendije će se isplaćivati deset mjeseci.

Načelnik Općine Ilidža Senaid  Memić jučer je upriličio prijem i podjelu ugovora o stipendiranju za talentirane učenike i studente. Ugovore je učenicima i studentima uručio Denis Muhović, pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i informiranje.

– Ovo je jedan od najljepših dana, dodjela ugovora o stipendiranju mi je najdraža obaveza jer ste vi naš ponos i vaše stipendiranje je investiranje u našu budućnost. Vaša jedina obaveza je da nastavite da učite i ove skromne pare utrošite korisno. Želim vam mnogo sreće u vašem daljnjem školovanju, kazao je u svom obraćanju učenicima i studentima načelnik Memić.

(Radiosarajevo.ba)