Najava: Omladinski program BHR1 #414

Evo preporuke za dobar radijski program. Program za mlade, ali i sve ostale koje mogu zanimati raznovrsni sadržaji koje priprema ekipa mladih, mlađih i starijih novinara i saradnika Omladinskog programa BHradija1. Za sve vas smo tu svakog radnog dana, sa pet emisija u kojima ćete pronaći i čuti mnogo zanimljivih informacija, priča i priloga, mudrolija, kao i zabavnih sadržaja i nota...


U ponedjeljak svima koji propuštaju čuti najbolje od Omladinskog iz prethodnih dana i sedmica nudimo ”Čuj BiH +” (od 13:03h), rekapitulacijski magazin koji prethodi novom, redovnom,  izdanju emisije ”Čuj BiH!”. Događaj koji je obilježio posljednu sedmicu u kontekstu učešća velikog broja mladih iz raznih krajeva BiH pa i regije je CEO konferencija u Sarajevu. Priču sa CEO-a slušaćete poslije 19:10h, uz ostale aktuelne priloge i rubrike naših novinara i saradnika.

U 19:10h u utorak (15.decembra) počinje i novo, pretposljednje ovogodišnje izdanje BH Demo Lige. Ova emisija prati i promoviše rad domaće demo scene, a ako ste i sami akteri iste javite nam se na [email protected], sa svojim uratcima ili najavama koncerata i festivala naših novih, mladih nezavisnih autora i bendova.

Srijeda ovaj put donosi novi Like&Share, još jedan magazin u OP-u, posvećen promociji uspješnih i(li) zanimljivih mladih ljudi i njihovih životnih priča, iskustava i promišljanja, a redovan dodatak su i preporuke dešavanja i događaja koji zaslužuju vašu pažnju ili učešće. U ekipu se nakon odsustva provedenog u veoma interesantnom dijelu svijeta vraća Faris Šehović, pa će vas i on, uz Marinu Golubović, provesti kroz novi Like&Share.

Dvojica skoro pa redovnih učesnika (jedan je i organizator) Otvorenog univerziteta – Srećko Horvat i Igor Štiks – su na posljednjem izdanju Otvorenog, sa Senadinom Musabegovićem (filozofom,pjesnikom i esejisom) kao moderatorom, razgovarali na temu ”Ko se boji pobune? – Nacije, građani i pokreti u Jugoslaviji i poslije nje”. Nastavak je to serije predavanja i diskusija sa OU-u koje sad već redovno slušamo u okviru Slobodnog poligona Omladinskog programa.

Petak naveče (18. decembar) je vrijeme kada svima zainteresovanim prezentiramo izbor kvalitetne savremene elektronike. Tačnije, to čine momci iz Oscilatora, prvog bh. net-labela, i autori ove dugovječne emisije sa cool muzikom kako stranih, tako ponekad i domaćih autora elektronske glazbe. Redovna je preporuka: slušati najglasnije!

OP 414  (14.12.-18.12.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h),  repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: BH Demo Liga (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Like&Share (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Čet: Slobodni poligon (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Oscilator (19:10 –20:00h), repriza od 00:10h-01:00h

(Skolski.ba)