Općina Centar osigurala školske torbe prvačićima Katoličkog školskog centra

Školske torbe s priborom za 151 prvačića koje je osigurala Općina Centar Sarajevo u okviru svoje kontinuirane brige za osnovno školsko obrazovanje podijeljene su jučer u prostorijama Osnovne škole Katoličkog školskog centra.


Direktorica OŠ Katoličkog školskog centra Kristina Perić izjavila je da Općina Centar već godinama nabavlja i dijeli ruksake i školski pribor za svu djecu koja su upisala prvi razred.

Dodala je da kada neko pokloni školske torbe i pribor ne treba posebno napominjati koliko to znači roditeljima školaraca jer je početak školske godine za sve roditelje težak, s obzirom da za đake treba nabaviti odjeću, obuću i školsku opremu.

Na maloj svečanosti koju su pripremili uposlenici i učenici škole, ravnatelj Katoličkog školskog centra Mario Ćosić naglasio je da je želja osnivača tog centra bila pružanje solidnog odgoja djeci, jer bez dobrih, čestitih, poštenih i iskrenih ljudi svijetle budućnosti ovog grada i naše domovine Bosne i Hercegovine neće biti.

– Katolički školski centar već nekoliko godina ne može primiti sve one koji žele upisati ovu školu. Ove godine upisali smo 151 najmlađeg člana naše velike obitelji, a to nam je pohvala i poziv da nastavimo raditi kao što smo do sada. Želim zahvaliti Općini Centar koja je i ove godine za sve najmlađe osigurala torbe i školski pribor. To je dokaz da u ovoj zemlji ima još onih koji brinu za potrebe najmlađih – kazao je Ćosić.

Tokom protekle sedmice podijeljene su torbe i pribor za prvačiće iz preostalih 10 škola iz Centra, za šta je Općina iz svog budžeta izdvojila 31.000 KM, saopćeno je iz te općine.

(Hayat)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!