Općina Centar osigurala školske torbe prvačićima Katoličkog školskog centra

Školske torbe s priborom za 151 prvačića koje je osigurala Općina Centar Sarajevo u okviru svoje kontinuirane brige za osnovno školsko obrazovanje podijeljene su jučer u prostorijama Osnovne škole Katoličkog školskog centra.


Direktorica OŠ Katoličkog školskog centra Kristina Perić izjavila je da Općina Centar već godinama nabavlja i dijeli ruksake i školski pribor za svu djecu koja su upisala prvi razred.

Dodala je da kada neko pokloni školske torbe i pribor ne treba posebno napominjati koliko to znači roditeljima školaraca jer je početak školske godine za sve roditelje težak, s obzirom da za đake treba nabaviti odjeću, obuću i školsku opremu.

Na maloj svečanosti koju su pripremili uposlenici i učenici škole, ravnatelj Katoličkog školskog centra Mario Ćosić naglasio je da je želja osnivača tog centra bila pružanje solidnog odgoja djeci, jer bez dobrih, čestitih, poštenih i iskrenih ljudi svijetle budućnosti ovog grada i naše domovine Bosne i Hercegovine neće biti.

– Katolički školski centar već nekoliko godina ne može primiti sve one koji žele upisati ovu školu. Ove godine upisali smo 151 najmlađeg člana naše velike obitelji, a to nam je pohvala i poziv da nastavimo raditi kao što smo do sada. Želim zahvaliti Općini Centar koja je i ove godine za sve najmlađe osigurala torbe i školski pribor. To je dokaz da u ovoj zemlji ima još onih koji brinu za potrebe najmlađih – kazao je Ćosić.

Tokom protekle sedmice podijeljene su torbe i pribor za prvačiće iz preostalih 10 škola iz Centra, za šta je Općina iz svog budžeta izdvojila 31.000 KM, saopćeno je iz te općine.

(Hayat)