Novi ciklus stipendiranja: Školarci, prijavite se za stipendije!

Poziv je otvoren do 2. augusta!


Stack of books on wood table. Education learning concept, library and reading.
Ilustracija: Envato

BH Futures Foundation trenutno ima otvoren Poziv za novi ciklus stipendiranja za srednjoškolce i studente sa prostora Bosne i Hercegovine.

Poziv je otvoren do 02. augusta, a prijaviti se mogu svi studenti i srednjoškolci iz sfere tehničkih, prirodnih i društvenih nauka sa znanjem i zainteresiranošću za IT i STEM oblasti.

BH Futures Foundation godinama unazad podržava mlade ljude na njihovom putu ličnog i profesionalnog razvoja. Iza sebe ima veliki broj organiziranih događaja, radionica, posjeta, suradnji i projekata.

Ono što je jedna od osnova rada Fondacije jeste i mentorska podrška stipendistima kroz koju se isti dodatno edukuju i razvijaju svoje vještine.

Vizija i misija Fondacije jeste svjetlija budućnost Bosne i Hercegovine koju će donijeti mladi, obrazovani ljudi. Dok je u toku trend odlaska mladih i portage kvalitetnijeg i boljeg života i obrazovanja van granica naše države, BH Futures Foundation pokušava narušiti tad vladajući narativ i pokazati da se ti isti mladi ljudi, nakon stečenog znanja u inostranstvu, mogu vratiti u BiH i ovdje doprinijeti razvoju i prosperitetu društva.

Pozivaju sve zainteresirane da se prijave i steknu šansu da postanu dijelom grupe mladih entuzijastičnih profesionalaca koji žele donijeti promjene.

Više informacija, kao i linkove za prijavu možete pronaći na sljedećim linkovima: