Nova Barbie linija pokazuje djeci da je u redu izraziti se i biti drugačiji

Barbie “Extra” linija potiče djecu da slobodno izraze svoju individualnost i odjevni stil.


Neki bi novu Mattelovu Barbie liniju opisali kao raznobojnu i zaigranu, a drugi kao kičastu i pretjeranu. Kako god gledali na nju, njezini tvorci su imali jedan cilj – a taj je da potaknu djecu da se slobodno izraze premda su njihovi stil i ukus možda drugačiji od onoga čemu naginje većina, prenosi portal decjaposla.com.

Nova Barbie linija poznata pod nazivom “Extra” slavi različitost, neopterećenost te naposljetku, individualnost. Čini ju pet lutki koje svojim izgledom, različitom tjelesnom građom i modnim dodacima svakako zapinju za oko.

Svaka Barbie ima drugačiju boju kose, od afro pletenica do bazenski plavih kovrča, a u je i pet različitih ljubimaca koji ih prate u stopu. Zar nije cool imati ljubimca rotvajlera u ružičastom automobilu ili prase – jednoroga?

 – Ovom linijom zabavnih i razigranih lutki htjeli smo potaknuti djecu da se slobodno izraze i da im pokažemo kako mogu imati jedinstveni modni stil čak i u najranijoj dobi, poručili su iz Mattela.

Za liniju ih je ponajviše inspirirala šarolika ulična moda, ali i modne piste, mediji, ali i poslejdnji kulutrološki trendovi. Jer, Barbie lutka sve to mora slijediti!

 – Svako dijete, bez obzira na izgled i stil života trebalo bi se moći pronaći u našim lutkama. Zato smo zastupili različite boje kose, tjelesne građe i tonove kože. Igra je igra i zabavna je, ali je i puno više od toga. Naime, djeca se poistovjećuju s tim lutkama te kroz igru uče o empatiji, prihvaćanju i individualnosti, naglasili su iz Mattela.