• 25.11.2020.

Mamina kuhinja: Zalogaji u bojama kojima mališani ne mogu odoljeti

Donosimo vam ideje za doručak za “izbirljive” mališane.

 Mamina kuhinja: Zalogaji u bojama kojima mališani ne mogu odoljeti

Vaši mališani su izbirljivi, nešto što jedu u ponedjeljak ne žele niti pogledati u petak, na većinu voća okreću očima dok povrće ne žele niti pogledati?

Pokušajte zakamuflirati svu tu “nevoljenu” hranu u raznobojne obroke koji im neće djelovati tako “očito zdravo”.

Povrtne fritate

Napravite ih od povrća po želji (kukuruz, mrkva, celer, paprika, tikvica), 2 jajeta, soli, malo brašna po izboru i parmezana. Ispecite na vrućoj tavi na jako malo ulja. Ako vaše dijete posebno voli neki umak, poslužite ga uz fritate da ih može umakati.

Jednorogov smrznuti jogurt

Podijelite jogurt u tri različite posude (po pola šoljice u svaku posudu) i kapnite nekoliko kapi različite prehrambene boje. Promiješajte da biste obojili jogurt. Posudu za pečenje obložite papirom i preko toga izlijte jogurt. Pomiješajte sve boje zajedno. Pospite mrvicama po želji te potom posudu stavite u zamrzivač da se ova zdrava i ukusna grickalica smrzne, prenosi portal djecjaposla.com.

Životinjski doručak

Integralni ili kukuruzni kruh namažite domaćom nutellom, kikiriki maslacem ili sirnim namazom te ukrasite “sendvič” malim komadićima voća da biste dobili neku slatku životinju. Koristite sezonsko voće po želji, ali nemojte pretjerivati s količinom. Malim koracima prema napretku.

Imitacija krofni

Narežite malo deblje jabuku na kolutove i u sredini izdubite rupicu kao u popularnim “doughnuts”. Trebat će vam i svježi sir kojeg ćete raspodijeliti u tri posude i obojiti, uz pomoć prehrambene boje u tri različite nijanse. Lažne krofne ćete potom premazati krem sirom i posuti mrvicama po želji. Ko bi im odolio?

Strašne palačinke

Najstrašnije kod ovih palačinki je njihov tajni sastojak, svježi špinat. Nešto manje od pune šoljice svježeg, opranog špinata ubacite zajedno s ostalim sastojcima za palačinke + jedan jogurt u blender. Blendajte dok se špinat potpuno ne usitni. Nakon pečenja možete ih još malo ukrasiti voćem ili nekim jestivim detaljima da izgledaju još strašnije.