Nesquik Kids’ Run: Kratka i zabavna trka s medaljama za djecu

Sadržaj Olimpija Run Festa prilagođen je i najmlađima. Naime, u nedjelju, 9. septembra na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, Udruženje Marathon u saradnji sa kompanijom Nestlé organizovat će kratku i zabavnu trku za djecu pod nazivom „Nesquik Kids' Run“. Sve učesnike očekuju posebno dizajnirane finišerske medalje i mnogobrojni pokloni.


U nedjelju, 9. septembra, sa početkom u 11:00 sati ispred SCC centra u Sarajevu, startat će kratka i zabavna trka za djecu,  pod nazivom  „Nesquik Kids’ Run“.  Udruženje Marathon Sarajevo ovu manifestaciju organizuje treći put po redu s ciljem razvijanja zdravih navika kod djece još od najranije dobi, uz odličnu zabavu, druženje, ali i brojne poklone  za mališane.

Od SCC centra trasa dužine 800m vodit će kroz mirno i lijepo Vilsonovo šetalište. Za sve mališane koji prođu kroz cilj, organizator je obezbijedio posebno dizajnirane medalje koje oni željno očekuju. Tu su i dizajnirane poklon majice Udruženja EDUS, startni brojevi,  pokloni generalnog sponzora (platnena vrećica, uže za preskakanje, krede u boji, čokoladice) te drugi pokloni partnera trke.

– Ovim projektom za djecu želimo podstaći sve roditelje da uče svoje najmlađe zdravim i korisnim navikama kroz zabavu i igru još od najranije dobi. Zbog ogromnog interesa za ovu aktivnost u 2018.  godini smo odlučili organizovati Nesquik Kids’ Run trku kao zaseban sportski događaj na Vilsonovom šetalištu. To će nam dozvoliti da se u narednoj godini spremimo za još veći broj učesnika, čak i do 1000.  Ove nedjelje očekujemo 400 dječaka i djevojčica, a zbog ograničenog broja startnih paketa veoma je važno da se svi zainteresovani što prije prijave, izjavio je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo.

– Usvajanje zdravih navika od najranije dobi, poput pravilne prehrane i redovne tjelesne aktivnosti, važni su za zdravlje u kasnijoj dobi. Nestlé rado podržava projekte poput ovog u organizaciji Udruženja Marathon, a koji promoviraju pozitivne navike i pomažu  roditeljima u odgoju zdravijih generacija, izjavila je Anela Šemić u ime kompanije Nestlé BiH.

Osim trke za djecu,  istog dana održat će se i 6. po redu trka/šetnja za dame, pod nazivom „AVON Djevojke na trčanju“ koja starta u 10:00 sati ispred SCC centra, kojoj se raduju sve djevojke, djevojčice i žene, a posebno i mame koje bi željele podijeliti svoju dobru praksu i lijepe trenutke sa svojim najbližim. Tate su dobrodošle da se pridruže i podrže učesnike i učesnice navijanjem.

Prijave i informacije za „Nesquik Kids Run“ su dostupne ovdje (https://www.sarajevomarathon.ba/kids-run/ ), a za AVON Djevojke na trčanju ovdje (https://www.sarajevomarathon.ba/djevojke-na-trcanju/ ). Iz Udruženja Marathon Sarajevo pozivaju sve zainteresirane da se prijave što prije jer je broj mjesta na obje trke ograničen.

(Školski.ba)