Banja Luka: Raspisan konkurs za dodjelu učeničkih stipendija

Grad Banja Luka raspisuje konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola. Kao i ranijih godina, tako i ove, biće dodijljene tri vrste stipendija: prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi i za desficitarna zanimanja. Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, putem prijemne kancelarije Gradske uprave.


Planirano je da u narednoj školskoj/akademskoj godini iz budžeta bude izdvojeno 1,6 miliona KM za učeničke i studentske stipendije. Učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 80 KM, a za deficitarna zanimanja 160 KM. Deficitarna zanimanja za narednu školsku godinu su za učenike srednjih škola: varilac, kamenorezac i tehničar modelar obuće.

Konkurs je otvoren do 3. oktobra 2018. godine, a obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju mogu se preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi (pretinac broj 64), ili na linku ispod teksta.

Sve informacije o javnom konkursu zainteresovani mogu dobiti puteem telefona broj: 051/244-496 ili direktno u kancelariji broj 23 Gradske urpave.

Obrazac možete preuzeti ovdje.

(Školski.ba)