Najpopularniji dječiji junaci i crtići u 2020. godini: Koji je vaš favorit?

Dječiji junaci davno su “prerasli” granice crtića ili serijala te se pojavljuju i na hrani, odjeći, u obliku igračaka i slično. Koji je vaš favorit? Šta vaša djeca najviše gledaju?


Ova godina ne samo da je zbog pandemije koronavirusa bila stresna, već i prilično siromašna po pitanju izlazaka novih dječijih igranih i crtanih filmova te serija. No ipak, većina mališana je uprkos tome provodila više vremena pred ekranom uživajući u onome u čemu se moglo.

Prema istraživanjima ovo su neki od najpopularnijih crtanih filmova, serija i likova u 2020. godini, piše portal djecjaposla.com.

Snježno kraljevstvo II (Frozen II)

U kina je krajem 2019. stigao drugi dio Snježnog kraljevstva, no kako su kina zatvarana, u pustolovinama Else, Ane, Kristoffa, Svena i Olafa djeca su uživala i putem malih ekrana. Elsa i Ana tako su nakon 2013. ponovno postale najpopularniji dječji likovi.

L.O.L

L.O.L. je bez sumnje crtani o kojem se mnogo razgovaralo tokom 2020.godine. Prema nekim podacima, L.O.L. lutkice koje prate istoimeni crtić ove su godine najprodavaniji set lutki širom svijeta. Jedna od najboljih (ili najgorih?!) stvari kod L.O.L. lutkica je ta što ne znate koju ćete lutku dobiti dok ne otvorite jaje u kojemu se kupuju.

PJ Masks


Animirani serijal PJ Masks i ove su godine bili omiljeni među milionima djece širom svijeta. Kad padne noć, glavni likovi obuku pidžame i transformiraju se u super heroje – Catboya, Owlette i Gekka, koji zajedno postaju nepobjedivi PJ Masks tim. Prijateljstvo i timski rad, akcija i avantura, superheroji, mašta, humor najvažnije su vrijednosti koje su namijenjene predškolcima, dječacima i djevojčicama u dobi od 2 do 5 godina.

Pseća patrola

Chase, Marshall, Rocky, Rubble, Zuma, Everest, Skye, Tracker, Captain Turbot i Ryder vratili su se u akciju 2019. godine kao omiljeni junaci Adventure Baya. Ova kanadska dječja predstava široko je cijenjena zahvaljujući kvaliteti animacije i maštovitim vještinama četveronožnih slatkih likova u rješavanju problema.

Disneyjevi klasici

Radi se o bezvremenskim filmovima čija tematika, premda daleko različita od svega što danas možemo vidjeti i doživjeti, nekako ipak pronalazi put do srca mališana.

Disneyevi crtići idealni su za porodične filmske večeri jer stvaraju poseban ugođaj topline, pa nije ni čudo da su upravo njegovi junaci zauzeli visoko mjesto na listi najpopularnijih.

Spiderman

Mali ljubitelji akcije oduševljeni su Spidermenom, jer budimo realni, ko ne bi volio čovjeka pauka sa svim tim moćima i super kostimom?! Iako je u kinima još od 2018. godine, Spidermen ostaje među omiljenim likovima i u 2020. godini. A kako i ne bi kad je posljednja verzija prilagođena svačijem ukusu. Ima dovoljno akcije, komedije i znanstvene fantastike za prikovati vas uz kauč.

The Avengers

Marvelov studio rađa zvijezde i to one koje se zovu Ironman, Captain America, Thor, Black Widow, Antman, a još j tu simpatičnih imena na popisu. Još kad ti junaci kreću nanovo izgraditi svijet iz pepela, koji klinac ne bi bio opsjednut njima? Akcija i spašavanje svijeta u doba korone je itekako popularno 🙂

Harry Potter

Nakon ogromnog uspjeha sage o Harryju Potteru, mali čarobnjak i njegova ekipa ušli su u historiju, naše domove i naša srca. Unatoč “pošasti” mnogobrojnih novih crtanih i filmskih junaka koje prate i pripadajući odjevni predmeti koji su zaludjeli prvenstveno djevojčice, uspio ih je zaluditi i Harry Potter.

Našao je mjesto na top listi 10 najpoplarnijih dječjih likova, i za to mu nije trebala čarolija. Kombinacija pustolovine, magije i prijateljstva svakako su recept za uspjeh među mlađom publikom.