Najava: Omladinski program BHR1 #435

Za dobar, zanimljiv radio program za mlade, zabavan ali i ozbiljan, koristan ali i opuštajući, potražite nas na frekvencijama BHradija1 ili live streamu (bhrt.ba) pod imenom Omladinski program BHradija1. Od ponedjeljka do petka, u redovnim terminima, stiže vam pet porcija ovog programa nudeći raznovrsne sadržaje i emisije, a vi odaberite sebi najzanimljivije i – slušajte...


Čuj BiH! je magazin sa raznorodnim pričama, prilozima i ostalim sadržajima, a koje priprema ekipa novinara i saradnika OP-a. Gdje smo sve bili, šta smo pratili i koga sve snimali u proteklim danima saznajte od 19:10h ili u reprizi iza ponoći. A šta smo puštali, tj. najzanimljivije iz prethodne sedmice čujte od 13:03h, u rekapitulaciji pod imenom Čuj BiH+.

Za dobru, iskrenu, autentičnu i generalno drugačiju muziku žanrova koji su mahom zapostavljeni od mainstreem medija poslušajte Anatomiju Zvuka. Ova dugovječna emisija našeg Dragana Vukovića ima poklonike u raznim dijelovima Balkana jer prati alternativnu i nezavisnu muzičku scenu exYu prostora. Novo izdanje ne propustite u utorka (10.maja).

Infopol je dežurni informator Omladinskog programa BHR1 i kao takav je koristan raznim grupama mladih. Informacije o stipendijama, programima razmjena, prilikama za dodatno/neformalno obrazovanje, kursevima, festivalim i drugim načinima za napredovanje u karijeri zanimaće i srednjoškolce i studente, kao i nezaposlene. Infopol možete slušati i odloženo na STUDOMAT.ba.

U Slobodnom poligonu OP-a možete očekivati sve i svašta. Od ozbiljnih tema i sadržaja, intervjua, specijalnih temata do eksperimentalnih programa, drugačijih muzičkih i gostujućih emisija. Na sadržaju koji bi mogao biti dijelom sljedećeg Poligona trenutno rade dvije ekipe, a šta će biti u programu u četvrtak, u poznatim terminima znaćemo tik pred emisiju…

Petkom u OP-u slušate neku od muzičkih emisija koje slušamo u stalnoj rotaciji. Nakon RAM Show, a potom i Oscilatora, vrijeme je i za novi Češalj. Ovaj muzički događaj za mlade i njihove roditelje ima za ponuditi muziku koja može biti zanimljiva raznim generacijama, a mladi bi se vjerovatno mogli pronaći u trakama koje su tek izašle iz radionica raznim majstora moderne muzičke produkcije.

OP 435 (09.05.-13.05.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: Anatomija Zvuka, od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Čet: Slobodni poligon (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Češalj (19:10 –20:00h), repriza od 00:10h-01:00h

(Skolski.ba)