10 fenomenalnih stranica za virtualno istraživanje svijeta

Istražujte svijet, prošetajte slavnim gradovima i nezaboravnim pejzažima bez izlaska iz učionice.


Prošetajte ruševinama Pompeja ili pogledajte kako je na vrhu Eiffelovog tornja. Kud god pošli, nemojte zaboraviti uživati u pogledu.

1. 360 CITIES.NET

Odaberite grad, bilo koji grad – i posjetite ga! Ova web stranica sadrži veliku bazu podataka velikih i malih gradova diljem svijeta koje možete pogledati u 360 stepeni. Najbolje je što dobivate najbolji pogled jer je većina fotografija snimljena s visokih tačaka grada, što vam omogućuje da vidite kako se cijeli grad prostire oko vas.

2. POLARHUSKY

Posjetite ovu web stranicu da biste dobili uvid u hladan i uzbudljiv svijet sanki koje vuku psi. Možete istražiti i naučiti više o nizu različitih izleta u raznim dijelovima svijeta. Koristite ovo kao poticaj da biste raspravljali o klimi, geografiji i više.

3. AIRPANO

Koristite slike od 360 stepeni da biste odveli učenike na virtualne izlete u mjesta poput Turske, Norveške i Rusije. Učinite to iskustvo još uzbudljivijim videoisječcima koji također pružaju pogled od 360 stepeni, a učenici tako mogu iskusiti polarna svjetla na Islandu ili medvjede koji se kupaju u vodama rijeke Kambalnaye.

4. JASON LEARNING

Još jedan način za istraživanje svijeta jeste vidjeti mnoge načine na koje ljudi mijenjaju svijet. Jason Learning povezuje vašu učionicu s inspirativnim STEM profesionalcima. Prema poruci s te web stranice, „naši uzori stavljaju ljudsko lice na STEM karijere i pokazuju kako se STEM osnove o kojima učenici uče na satu primjenjuju u pravim situacijama.“

5. AROUNDER

Koristite ovu web stranicu da biste istražili popularne lokacije i turistička odredišta diljem svijeta te u svemiru. Učenici mogu uživati u pogledu na Mjesec ili Mars od 360 stepeni ili skoknuti do Uskrsnih otoka ili Pariza.