10 fenomenalnih stranica za virtualno istraživanje svijeta

Istražujte svijet, prošetajte slavnim gradovima i nezaboravnim pejzažima bez izlaska iz učionice.


6. VIEWAT.ORG

Ovo je još jedna panoramska web stranica koja vam omogućuje pristup od 360 stepeni u muzeje, prirodu… Popričajte s učenicima o tome šta bi uradili kada bi se našli na nekom od tih mjesta.

7. FILLSCREEN360

Omogućite svojim učenicima da dožive neke od nevjerojatnih lokacija svijeta. Izaberite lokaciju, od Hong Konga do vrha Mount Everesta, a vaši učenici mogu napisati nešto inspirirani onim što su vidjeli. Raspravljajte o tome kako bi bilo biti na nekom mjestu, pomirisati zrak i osjetiti povjetarac.

8. RUŠEVINE POMPEJA UZ GOOGLEMAPS

Google Maps može vas i vaše učenike odvesti bilo gdje u svijetu, uključujući povratak kroz vrijeme. Prošetajte ruševinama Pompeja u jednom sunčanom danu i učinite svoju lekciju o Rimu uzbudljivijom.

9. LOUVRE

Rijetki su učenici koji će ikad moći posjetiti Louvre. Omogućite im zato obilazak jednog od najpoznatijih muzeja u svijetu putem virtualnog obilaska dostupnog na Louvreovoj web stranici. Izaberite neku od triju različitih izložbi.

10. ALLGEAU-CAM.DE

Pružite svojim učenicima uvid u Njemačku uz pomoć ove odlične webcam stranice. Kamere su postavljene diljem zemlje, što vama i vašim učenicima omogućava da u bilo koje doba dana upoznate geografiju, arhitekturu i više.

(Školskiportal.hr)