Na maturu došao u suknji: Reakciju njegove mame nazivaju “nadrealnom”

Šesnaestogodišnjak je osvojio internet nakon što je na maturalnu zabavu stigao u šljokičastom smokingu i suknji do poda.


Foto: Twitter

Mladić iz engleskog Norfolka Korbon Green (16) ostao je iznenađen ljubavlju i podrškom nakon što je dobio više od 120.000 lajkova i 3.700 retvitova otkako je njegova majka Nina Green podijelila njegovu fotografiju u crvenoj suknji koju je obukao na maturalnu zabavu.

Šesnaestogodišnjak je osvojio internet nakon što je na maturalnu zabavu stigao u šljokičastom smokingu i suknji do poda. Korbonova ponosna majka njegove je fotografije podijelila na svom Twitteru te je pohvalila njegov odvažni modni izbor, piše Daily Star.

Kad je stigao na maturalnu zabavu u srednju školu Archbishop Sancroft u Harlestonu (Norfolk), Korbona su profesori i vršnjaci dočekali ovacijama. On je na glavi imao krunu, a ispod sakoa na šljokice bijelu košulju te crvenu leptir-mašnu. Korbon je na licu imao i prigodni svečani make-up.

Neopisivo sam ponosna

Njegova modna kombinacija vrlo je brzo postala i viralna nakon što ju je na Twitteru podijelila njegova majka.

 – Kad je imao 12 godina, moj sin je najavio da bi na maturalnu zabavu htio doći u suknji. Nakon četiri godine to smo i ostvarili. Neopisivo sam ponosna na njega jer je ostao vjeran sebi, a od cijele škole je dobio nevjerovatno dobre reakcije, napisala je Korbonova majka.

Ona je kazala da joj mobitel nije prestao zvoniti kad je sutradan sa sinom došla na London Pride. Nina je, također, za mišljenje pitala Michelle Visage, članicu žirija američkog reality showa “RuPaul's Drag Race”, a ona joj je odgovorila:

 – O, da! Ti si sjajna, predivna mama, a tvoje dijete je zvijezda.

Korbon je njen odgovor za BBC opisao kao “nadrealan”.

 – Ona je za mene velika ikona, prekrasna slavna osoba i stvarno joj se divim.