Mreža savjeta/vijeća učenika BiH daje besplatne online instrukcije za srednjoškolce

Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine je ujedinjeno tijelo svih vijeća učenika u svim srednjim školama u BiH. Djeluje već 15 godina na prostoru cijele države uz saradnju sa svim ministarstvima obrazovanja, a smatra se krovnom organizacijom za bh. srednjoškolce. Zahvaljujući jedinstvenom sistemu, MreSVUBiH je jedina ovakva organizacija u regionu.


ds_30 / Pixabay

Mreža savjeta vijeća učenika Bosne i Hercegovine poziva sve srednjoškolce da se priključe online instruktivnoj nastavi koja je organizovana sa ciljem pomoći mladima u procesima savladavanja školskog gradiva u vrijeme vanredne situacije.

Instruktivna nastava je počela 06. aprila i trenutno je pohađaju srednjoškolci iz cijele BiH.

Pozivamo učenike srednjih škola koji smatraju da im je potrebna pomoć u procesu učenja u trenutnim ograničenim uslovima, da se jave mreSVUBiH-u. Svaki srednjoškolac će dobiti našu podršku i vjerujemo da će svima mnogo značiti. Putem online mreža u narednom periodu će se organizovati instrukcije iz raznih nastavnih predmeta, objašnjava Majda Hidić, izvršna direktorica mreSVUBIH-a.

Lejla Džanić, učenica četvrtog razreda Medicinske škole u Tuzli, na instruktivnu nastavu iz fizike se prijavila jer joj je potrebno da ponovi gradivo srednje škole zbog nadolazećih obaveza za upis na fakultet.

Online instruktori su divni prema nama, trude se da na sve načine objasne oblast koju taj čas obradjujem. Mnogo sam sretna što na ovaj način stičem nove prijatelje, kaže Lejla Džanić, učenica četvrtog razreda Medicinske škole u Tuzli.

Njeno mišljenje dijeli i Valentina Petrović, učenica prvog razreda Srednjškolskog centra u Kostajnici.

Na instruktivnu nastavu sam se prijavila da bih proširila svoje znanje i da bi mi se pojasnili neki nejasni zadaci. Prijavila sam se na engleski, matematiku, fiziku i osnove elektrotehnike. Instruktori su divni i pomažu nam oko svega. Mnogo mi to pomaže u učenju. Društvo je vrlo interesantno i nadam se da ću ostvariti nova prijateljstva, kaže Valentina.

Svi srednjoškolci koji žele da se priključe online instruktivnoj nastavi mreSVUBIH-a, potrebno je da popune aplikacioni formular na ovom linku.