Mamina kuhinja: Pet ideja za brzu i zdravu školsku užinu

Školska hrana nije djeci uvijek po volji pa znaju dan provesti doslovno gladna.


Školsku užinu dijete neće preskočiti ako je vizuelno privlačna. Alternativa je svaki dan pripremiti im užinu, ali kada pomislite na to, vjerojatno izgubite volju, ali i ideje.

No, kako spas ne biste morali potražiti u pekari na putu do škole, predlažemo vam nekoliko recepata za školsku užinu, koje prenose djecjaposla.com.

Domaće pizza rolice

Pizza se može poslužiti i u zabavnijem obliku, prilagođenom za nošenje u školu. Razvaljate tijesto, ta ga nadjenite djetetovim omiljenim sastojcima, a možete kombinirati i standardni paradajz sos, sir i šunku. Zarolajte i izrežite na dužinu koja vam odgovara te tako ispecite.

Iako mnogi pizzu smatraju brzom hranom, ovo je ipak domaći obrok koji vaša klinci neće preskakati. Rolice možete napuniti i raznim povrćem te tako povećati količinu zdravih sastojaka.

Uštipci od graška

Školska užina može biti i zdrava. Voli li vaše dijete grašak ovo je pun pogodak.

Treba vam:

  • 400 grama smrznutog graška
  • 3 jaja
  • 180 grama svenamjenskog brašna
  • 1 mladi luk (nasjeckan)
  • 55 grama razmrvljenog feta sira
  • malo sjeckanog peršuna

Pola količine graška se s ostalim sastojcima jednostavno izblenda, a druga polovica se umiješa u dobivenu smjesu. Smjesa se izlije na vruću tavu s minimalno masnoće. Uštipci mogu stajati preko noći u frižideru u plastičnoj posudi.

Ako ih nećete koristiti idući dan, možete ih i zamrznuti.

Još zanimljivih recepat pogledajte na narednoj stranici.