Bilo da volite špinat ili ne, probajte ga jesti u ovoj kombinaciji. Biti će drugačije od svega što ste ranije jeli, a da je špinat bio sastavni dio tog obroka.
Sastojci
- oko 300 g očišćenog špinata
- 2 jaja
- 100 g svježeg sira
- 50 g kiselog vrhnja
- 1,5 dl jogurta
- 1 dl mlijeka
- 1 šoljica kukuruznog brašna
- pola praška za pecivo
- brašno po potrebi
- sol
- ulje
Priprema
Prvo dobro operite špinat, isjeckajte ga na tanke trakice i pustite da odstoji 30 min. Nakon toga ga dobro ocijedite.
Izmiješajte jaja, kiselo vrhnje, sir, jogurt, mlijeko i sol. U to dodajte špinat, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i brašno po potrebi (da smjesa bude čvršća nego za palačinke).
Dobro izmiješajte i izlijte u manji lim premazan uljem i pecite na 200 stupnjeva 30 do 40 minuta. Pečenu pitu prekrijte krpom da omekša.