Mali Afganistanac konačno dobio pravi Messijev dres

Nogometaš je obradovao Murtazu Ahmadija nakon što je objavljena fotografija dječaka odjevenog u improvizirani dres.


Petogodišnji afganistanski dječak, koji je javnosti postao poznat zbog fotografije na kojoj je obučen u improvizirani dres Lionela Messija napravljenog od najlonske kese, konačno je dobio pravi dres i to sa autogramom superzvijezde nogometnog kluba Barcelone.

Fotografija Murtaze Ahmadija na kojoj nosi plavo-bijelu kesu na kojoj piše Messijevo ime je postala viralna u januaru, nakon čega su korisnici interneta krenuli u potragu za ovim dječakom.

Agencija Ujedinjenih naroda za djecu, UNHCR, uručila je Ahmadiju potpisani dres i loptu u centralnoj provinciji Ghazni.

– Volim Messija i moj dres pokazuje da Messi voli mene, rekao je Murtaza, a prenio je UNHCR.

– Žena iz UNHCR-a nas je kontaktirala i kazala nam prije nekoliko dana da bi Murtaza mogao dobiti paket od Messija, kazao je dječakov otac Mohammad Arif Ahmadi.

– On je veoma sretan što je dobio poklone.

ahmad_kesa_0

Susret sa herojem

Ranije u februaru je Afganistanska nogometna federacija saopćila Al Jazeeri da će dječak imati priliku da se susretne sa svojim nogometnim herojem, ali da nije potvrđeno vrijeme i mjesto sastanka.

Murtazin brat Homayoun je napravio improvizirani dres – koji savršeno pristaje malom dječaku – i napisao na njemu Messijevo ime uz njegov legendarni broj 10.

– Murtaza je našao najlon-kesu i dotrčao do mene i zatražio da mu od nje napravim dres, rekao je za Al Jazeeru 15-godišnji Homayoun.

– Ne možemo ni zamisliti da kupimo originalni Messijev dres. Jednostavno, ne možemo to priuštiti, tako da bih usrećio brata, napravio sam mu dres od te kese.

Dječakov otac je rekao da je oduševljen reakcijama na fotografije.

– Nismo očekivali da ćemo od sviju dobiti ovakvu podršku. Ljudi iz cijelog svijeta su me zvali kako bi pomogli da Murtaza dobije dres i loptu, rekao je on za Al Jazeeru.

– Murtaza ne može da izdrži. On je tako uzbuđen zbog vijesti da će se susresti sa Messijem. Ne znamo kada će se to desiti, ali smo ganuti zbog reakcija.

(Al Jazzera)