Lokalni tim ASuBiH Gradačac vrši prijem novih članova

Da li želite postati dio jedne od najjačih organizacija za srednjoškolce? Da li želite kroz razne kampove, radionice i seminare steći nova prijateljstva i nova znanja? Onda je Lokalni tim Gradačac pravo mjesto za tebe!


Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okupljanje svih mladih koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH. Osnovana je 04.11.2007. godine na Osnivačkoj generalnoj skupštini u Sarajevu, podržana od strane 250+ srednjoškolaca, predstavnika svojih lokalnih zajednica širom BiH! Za osnivanje ove organizacije, inicijativu pokrenula je njemačka fondacija Schuler Helfen Leben, koja je i generalni donator ASuBiH-a…

Kroz niz projekata i aktivnosti, ASuBiH je aktivirao preko 10000 srednjoškolaca širom BiH. ASuBiH se bavi edukacijim srednjoškolaca, uključivanjem srednjoškolaca u proces donošenja odluka, radimo na izmjeni, dopuni i usvajanju zakonskih i političkih rješenja vezanih za srednjoškolce u Bosni i Hercegovini, zastupanjem srednjoškolaca u BiH, kao i saradnjom sa drugim organizacijama i srednjoškolcima u BiH, ali i šire.

Više o misiji, viziji i ciljevima Asocijacije možete pronaći na https://asubih.ba/o-nama

Prijave traju do 23. jula, a prijaviti se možete ovdje.