Poziv za kamp “I kopija vrijedi” 2020 – Najljepša priča ovog ljeta

Srednjoškolac/ka si i aktivan/na si u svojoj lokalnoj zajednici? Ostani ovdje, ovo je prava stvar za tebe koja će se desiti ovog ljeta! Iskoristite svoje slobodno vrijeme na raspustu na pravi način i zabavite se sa ostalim srednjoškolcima iz BiH kroz interaktivne edukacije na kampu okruženom prelijepom prirodom.


Uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT i Ambasade Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, Asocijacija srednjoškolaca u BiH ovog ljeta organizuje četverodnevni kamp za srednjoškolce sa lokacijom na Boračkom jezeru, u periodu od 3. do 6. augusta 2020. godine!

Kampu će prisustvovati 40 učesnika/ica koji će imati priliku raditi sa predavačima na zanimljiv način, a fokus ovog kampa jeste istraživanje u sklopu inicijative „I kopija vrijedi“.

U okviru inicijative „I kopija vrijedi“, pokrenut je projekat koji se sastoji od edukativnog kampa na kojem će srednjoškolci biti obučeni da vrše ispitivanje u svojim lokalnim zajednicama, a nakon toga će se formirati dokument pod nazivom „Informacije o provedbi i uspješnosti inicijative “I kopija vrijedi” “. Navedeni dokument će nam poslužiti u toku zagovaranja inicijative pred nadležnim tijelima za zahtjev izmjene upisne politike.
Realizacijom ovog projekta, želimo dovršiti implementaciju inicijative na način da se ista sprovede na Univerzitetu u Banjoj Luci i Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Kroz četverodnevni program, srednjoškolci će imati priliku edukovati se o mehanizmima vršenja ispitivanja povodom uspješnosti inicijative u svojim lokalnim zajednicama, razvijati svoje vještine rada na inicijativama, zagovaranju ideja pred raznim institucijama, usavršiti svoje vještine komunikacije i prezentacije ideja, ali i tematske radionice o organizaciji bitne za njen rast i razvoj.

U skladu sa propisima i naredbama Kriznog štaba, a u svrhu zaštite od Koronavirusa, obezbijeđen je sav zaštitni materijal te osiguran adekvatan prostor za učesnike, stavljajući zdravlje i bezbjednost srednjoškolaca na prvo mjesto.

Osim edukativnih sadržaja imaš želju spavati u šatorima, doživjeti noć pod otvorenim nebom, kupati se u prekrasnom Boračkom jezeru, pjevati uz logorsku vatru, proći kroz adrenalinski park, spustiti se niz zip-line ili oprobati svoje vještine u streličarstvu? Kamp srednjoškolaca te čeka, a prijave su otvorene do 17. jula 2020. godine do 23:59 sati.
Prijaviti se možete putem LINKA

Organizator snosi troškove smještaja, hrane, materijala i prevoza.

Ne daj da ti obrazovanje blijedi, dopusti da I KOPIJA VRIJEDI!