Kuća dobrih tonova u Srebrenici uskoro još toplija i ugodnija

U "Kući dobrih tonova" u Srebrenici počelo je instaliranje nove opreme za sistem centralnog grijanja, što će omogućiti kvalitetnije zagrijavanje sva tri sprata ovog objekta.


Foto: SRNA

Radovi će biti završeni za nekoliko dana, čime će biti stvoreni dobri uslovi u cijelom objektu za održavanje nastave i vježbi za polaznike muzičke i plesne škole, kao i dječijeg hora “Superar”.

Sredstva za nabavku novog kotla većeg kapaciteta i ostalog materijala, kao i za izvođenje radova, obezbijedili su humanitarna organizacija “Seljaci pomažu seljacima” iz Austrije i još neki donatori iz te zemlje koji žele da ostanu anonimni, prenosi portal Klix.ba.

Ova austrijska organizacija finansira rad Muzičke škole “Superar” u Srebrenici već tri godine i, zahvaljujući njenoj pomoći, nabavljeni su instrumenti i oprema za rad ove škole.

Opština Srebrenica ustupila je prošle godine objekat u centru grada ovoj organizaciji za rad Muzičke škole.

Od tada je u okviru muzičke škole pokrenut rad hora i plesne sekcije, te kursevi stranih jezika.

U ovom objektu organizuje se nastava i vježbanje sviranja, pjevanja i plesa kao i probe i nastupi djece koja pohađaju neki od sadržaja u “Kući dobrih tonova”. Više od 200 djece iz Skelana, Bratunca, Potočara i Srebrenice uključeno je u rad “Superara”.

Sve troškove rada škole, obezbjeđivanja instrumnenata i druge opreme, plaćanje nastavnog kadra, prevoza učenika na nastavu, spremanja obroka za učenike, kao i putovanja na nastupe snosi organizacija “Seljaci pomažu seljacima” sa još nekoliko partnera iz Austrije.

(Klix.ba / SRNA)