Konzum Sarajka dočekala kupce u potpuno preuređenom, još ljepšem i modernijem ambijentu

Konzum prodavnica u sarajevskom BBI centru danas je ponovo otvorena za kupce nakon potpunog renoviranja koje je trajalo prethodnih mjeseci. U novom modernom ambijentu na postojećih više od 1.000m² prodajne površine dodatno je proširen i prilagođen asortiman s posebnim naglaskom na odjele zdrave hrane, mesnice i ribarnice, gastra, delikatese, slastičarne te kozmetike. Svakim danom kupcima će kvalitetnu i brzu uslugu osiguravati 36 zaposlenika, a kako bi se omogućila još brža i jednostavnija usluga plaćanja u skladu sa aktuelnim trendovima uvedene su samouslužne Tik – Tak blagajne za kartično plaćanje te unapređena usluga kartičnog plaćanja na klasičnim blagajnama.


Preuređenje prodavnice prati i novi vizuelni identitet pod nazivom „Konzum Sarajka“, nazvan po nekadašnjoj poznatoj Robnoj kući „Sarajka“, koja je godinama bila jedan od značajnih simbola Sarajeva, a nalazila se na mjestu današnjeg BBI Centra. 

– Sjećanje na vrijeme kada je Robna kuća „Sarajka“ bila jedno od glavnih odredišta za kupovinu u Sarajevu budi pozitivne i drage emocije kod Sarajlija, te smo željeli da na ovoj lokaciji i dalje imamo poveznicu koja evocira najljepše uspomene kod naših kupaca iz Sarajeva, a ujedno i da kupcima iz drugih bh. gradova i stranim turistima ovo mjesto bude prilika da čuju poneku zanimljivu anegdotu ili činjenicu iz prošlih vremena.  Konzum Sarajka se nalazi na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Sarajevu i vrlo je značajan objekat u našoj maloprodajnoj mreži, te smo se odlučili za njegovo potpuno renoviranje kako bismo kupcima ponudili još bolji i ljepši ambijent koji će dodatno upotpuniti ugođaj kupovine. Želja nam je da od sada vaš i naš Konzum Sarajka svakim danom odiše karakterom i autentičnošću prave Sarajke… odvažne, moderne, dostojanstvene  i snažne, izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketinga Konzuma.

Program otvorenja Konzuma Sarajka okupio je veliki broj gostiju, poslovnih partnera, dobavljača i kupaca.  Za prve kupce su pripremljeni vrijedni pokloni, a svaka 50. kupovina bila je besplatna.

Intenzivan plan otvorenja novih prodajnih objekata i preuređenja postojećih Konzum nastavlja realizovati i dalje.  S tim u vezi, pozivaju se svi zainteresovani koji posjeduju poslovni prostor za iznajmljivanje minimalne površine 150m² na području Hercegovine, srednje Bosne, sarajevskog i tuzlanskog kantona da svoju ponudu pošalju na mail adresu [email protected].