Preminuo sin Ines Kavalec, direktorice Udruženja “Dajte nam šansu”

Preminuo je Denis Kavalec, sin Ines Kavalec koja se vodeći Udruženje "Dajte nam šansu" godinama bori za prava djece s poteškoćama u razvoju.


Denis Kavalec

Preminuo je Denis Kavalec, sin Ines Kavalec koja se vodeći Udruženje “Dajte nam šansu” godinama bori za prava djece s poteškoćama u razvoju.

Denis, koji je imao poteškoće u razvoju, je danas preminuo u 21. godini. Bit će sahranjen u petak, 12. augusta, na Gradskom groblju Bare u Sarajevu. Sahrana je u 13:30 sati. Dejan, Denisov otac, oprostio se od sina sljedećim riječima:

– Sine naš dragi, hvala ti za predivnih i prekratkih 20 godina i što si nas naučio šta su prave životne vrijednosti. Mama i tata će uvijek biti s tobom i nikada te nećemo prestati voljeti i čuvati.

Ines Kavalec, vodeći Udruženje “Dajte nam šansu”, već godinama se bori za prava djece s poteškoćama u razvoju, pomažući ovoj djeci, kao i njihovim roditeljima. Udruženje, koje je registrovano 2011., okuplja i volontere koji žele pomoći djeci s poteškoćama u razvoju.

Ovo udruženje doprinosi u iznalaženju institucionalnih rješenja, ukazuje društvu na odgovarajući odnos prema djeci s poteškoćama u razvoju te organizira humanitarne aktivnosti.