Djevojčica se za svaku hemoterapiju oblači u jednu od Diznijevih princeza

Petogodišnja djevojčica boluje od glioma optičkog puta, sporo rastućeg tumora mozga koji utiče na optičke živce.


Mnogi odjevanje uzimaju zdravo za gotovo, ali nekima upravo odabir određene odjeće može pružiti dobar osjećaj. Savršen primjer za to je Lili Durante, prenose detinjarije.com.

Petogodišnja djevojčica boluje od glioma optičkog puta, sporo rastućeg tumora mozga koji utiče na optičke živce.

Prije otprilike godinu dana Lili se probudila i više nije vidjela kao prije. Dijagnostikovan joj je strabizam, poznatiji kao razrokost, anomalija položaja očiju, pri čemu oba oka nisu usmjerena na istu tačku. Jedno oko gleda ravno, dok drugo oko bježi u stranu.

Nakon toga su ljekari otkrili da ima gliom optičkog puta koji, ako se ne liječi, može dovesti do gubitka vida, pa su djevojčici prepisali hemoterapije.

Malena Lili to sve podnosi poput prave junakinje i za svaku hemoterapiju oblači se kao Diznijeve princeze. Tako je već bila Bela, Arijel i Pepeljuga, a bolničko osoblje počelo je da je oslovljava s “vaše veličanstvo”.

Lilina majka Cortni Durante na Fejsbuku je objavila fotografije odlaska na hemoterapije.

Mnoge je oduševila njena hrabrost i čestitali su joj Dan princeza. Lili je postala prava inspiracija jer blista pozitivnošću i srećom kad god je obučena u haljinu princeza, uprkos ozbiljnosti situacije.

(Školski.ba)