Disneyeva božićna reklama dirnula srca svih gledalaca (VIDEO)

Reklama govori o važnosti porodice...


Disney je lansirao svoju božićnu reklamu za 2020. godinu koja govori o važnosti porodice i tradicije, u kojem će ljubitelji Disneya zaista uživati.

Nadahnut nostalgijom, Disney animirani trominutni video prati priču o jednoj porodici kroz razne generacije, počevši od djevojčice zvane Lola. Godine 1940. Loli je kao božićni poklon dodijeljena plišana igračka Mickey Mouse, prenosi ddl.rs.

Godine 2005. Lola je baka i daje plišanu igračku svojoj unuci koja se igra s kultnim mišem. Svake godine Mickey simbolizira Lolino djetinjstvo i njenu vezu s unukom. Međutim, kako godine odmiču, jedno od ušiju igračke postaje iščupano od trošenja.

Unuka odrasta i odbacuje igračku. Lola, obasuta tugom, ostavlja Mickey-a na svom stolu da skuplja prašinu.

Kako video traje, unuka shvata da je povrijedila osjećanja svoje bake i popravlja uho igračke prije nego što joj je pruži na božićno jutro. Također ukrašava bakin dom ručno izrađenim ukrasima od zvijezda koje su zajedno pravile dok je bila dijete.

Posljednja scena snažnog i iskrenog zagrljaja unuke i bake, pokazuje kako Mickey Mouse – Disney spaja porodicu i stvara zajedništvo. Video se završava jednostavnom Disney-evom porukom:

 – Od naše porodice za vašu.

Tekst pjesme i pripovjedanje u oglasu važni su, pa je tako ova reklama, kao i svaka božićna, zvučno praćena muzikom. Emotivnu baladu Love Is A Compass, za Disney je otpjevala 19-godišnja pjevačica Grif.