Gotovi za tren: Iskoristite stare staklenke za predivne novogodišnje ukrase

Za lijepe ukrase ne treba ni puno vremena ni materijala, a većinu potrebnih stvari imamo kod kuće.


Mnogi već sedmicama uživaju u blagdanskom uređenju doma, a ima i onih koji će tek u narednim danima prionuti na dekoriranje svog životnog prostora, piše zadovoljna.hr.

Ako niste sigurni kakve ukrase želite, ali spremni ste biti sam svoj majstor i sami ih napraviti, inspiraciju pronađite u nastavku. Za lijepe ukrase zapravo vam ne treba ni puno vremena ni materijala.

Dovoljno je malo mašte, a većinu potrebnog materijala često već imamo u kući. Pogledajte neke primjere u foto-galeriji u nastavku:

Tako vrlo efektne ukrase možete napraviti uz pomoć starih staklenki. Gotovo da nema kuhinje u kojoj se ne nađe neka staklenka od pekmeza ili zimnice, a za ovaj DIY možete iskoristiti i staklenke za kekse.

Uzmite staklenku željene veličine, za početak u nju stavite par velikih kašika soli ili sitno razmrvljenog stiropora i dobili ste sniježnu podlogu za predivan ukras.

Zatim unutra stavite neku figuricu po svom odabiru. Klasičan odabir bila bi figurica malenog janjeta, Djeda Mraza, soba ili jelke, ali slobodno iskoristite bilo koju figuricu koja vam je dostupna. Zatvorite staklenku, po želji dodatno ukrasite nekom vrpcom ili komadićem starih goblena.

Staklenke jednostavno možete napuniti i starim kuglicama. Jednobojni ili šareni aranžman s kuglicama različitih boja uistinu je efektan ukras, a tako jednostavan za izradu.

Umjesto kuglica, staklenku možete napuniti i prigodnim rezačima za kekse. Zvjezdice, borovi, srca – sve je dobrodošlo.