Dirljiv trenutak: Dječak daltonista prvi put vidio boje, njegova reakcija slama srce

Video učenika Jonathana Jonesa koji prvi put u životu vidi boje ovih je dana dirnuo mnoge. Njegove suze i emotivna reakcija, koja je uslijedila nakon stavljanja posebnih naočala za daltonizam, velikom su se brzinom proširile društvenim mrežama.


Moj mlađi brat je daltonist, kao i direktor u njegovoj školi. Dok su u razredu učili o poremećaju daltonizma, njegov direktor je donio nekakve naočale koje su mu omogućile da prvi put vidi boje, on je bio vrlo emotivan zbog toga, pisalo je u videu na Twitteru koji je podijelio dječakov brat, prenosi tuzlanski.ba.

Dirljivi video pogledan je preko sedam miliona puta, a zbog popularnosti objave dječakova porodica odlučila je pokrenuti stranicu “GoFundMe” za prikupljanje novaca kako bi Jonathan dobio vlastite naočale čija je cijena oko 350 dolara.

Svima puno hvala za sve lijepe riječi koje ste nam uputili. Dirljivo je vidjeti koliku je podršku dobio moj mali brat.. Zajedno smo skupili preko 15 hiljada dolara, a višak novca će u potpunosti ići za one ljude kojima su potrebne ovakve naočale, napisao je Jonathanov brat.

(Školski.ba)