Davali mu male šanse da preživi: Meho “Beton” danas je uspješan srednjoškolac o kojem je objavljena knjiga

Ovaj dječak je dokaz da je volja za životom često jača od bilo koje nauke.


Sigurno ne postoji ni jedan građanin ove zemlje, ali i regiona koji se ne sjeća priče o malom Mehi iz Gračanice, dječaku koji je 2017. godine u požaru u dvorištu kuće zadobio strašne, po život opasne opekotine.

Tada, uz sve napore porodice, ljekari u BiH rekli su da nema čak ni 1 posto šanse da preživi, no hrabro srce ovog dječaka, porodice, komšija ali i dobrih ljudi dokazalo je da su čuda moguća.

Naime, Meho, od milja prozvan “beton” danas je uspješan srednjoškolac, a njegova sestra odlučila je borbi svoje porodice pretočiti u knjigu.

Ona je na svom Facebook profilu napisala dirljivi status, u kojem se može pronaći svako ko je, barem jednom u životu, imao iskušenje koje je pobjedio, prenosi Pressmedia.

 – Izgleda nemoguće, dokle god se ne završi… Prije šest godina, na upit mojih roditelja da li moj brat ima šanse da preživi, doktorica koju nikada neću osloviti imenom i prezimenom, rekla je sljedeće (citiram) –“Ovo dijete ako uopšte preživi, morat će se mijenjati literatura medicine”, inicirajući na odgovor da NEMA ŠANSE. Šest godina poslije, Mehmed je živ, a umjesto mijenjanja medicinske literature, ja sam odlučila da stvaram novu – literaturu o Mehmedu. Ova knjiga poklon je mom bratu, mojim roditeljima, DOKTORIMA kojima je uz Božiju pomoć, empatiju i stručnost bila sasvim dovoljna i postojeća medicinska literatura da Mehmeda ipak održe na životu, te svakom čovjeku koji je na bilo koji način bio dio ove priče.

Detalje o promociji knjige o dječaku koji ispisuje nove stranice medicine i koji je dokaz da je volja za životom često jača od bilo koje nauke, saznat ćemo u narednim danima.