Znakovi koji otkrivaju da vašem djetetu treba pomoć u učenju izvan škole!

Djeca su nerijetko u određenom periodu školovanja suočena s većom i zahtjevnijom količinom školskih zadataka koje teže savladavaju i koji ih u konačnici samo psihički iscrpljuju.


Upravo je to vrijeme u kojem biste vi kao roditelj trebali razmisliti o opciji individualnog učenja koja se pokazala kao izrazito produktivan način za boljitak školskog uspjeha.

Naravno, ovakva dodatna vrsta pomoći vjerojatno će biti finansijski zahtjevnija, ali će vaše dijete biti sigurnije, zadovoljnije i uspješnije u obavljanju svojih zadataka u budućnosti, prenosi kidsinfo.ba.

Sigurni znakovi koji ukazuju kako je vrijeme za dodatnu pomoć pri učenju:

Loše ocjene

Ako smatrate da vaše dijete može bolje od onoga što pokazuju ocjene u dnevniku ili ste primijetili nagli pad uspjeha na ispitima, kontaktirajte njegovog učitelja i izrazite mu svoju zabrinutost.

Učitelj vam može ukazati na određeni problem s kojim se vaše dijete muči. Možda dijete nema problema s brojevima, ali ima s učenjem i njegov problem se javlja kod opisnih matematičkih zadataka.

Prokrastinacija obaveza

Ako dijete odgađa školske projekte ili pisanje domaće zadaće, možda se radi o nemogućnosti „održavanja ritma“ s povećanjem obaveza. Ako osjećate da vaše dijete ima problema s organizacijom vremena, aktivirajte se i potražite profesionalnu osobu koja će kroz kontinuirani rad s djetetom poboljšati njegove navike učenja i učvrstiti motivaciju kako bi ono svoje zadatke rješavalo uspješno i na vrijeme.

Osjećaj zbunjenosti

U nekim slučajevima dijete ima loše ocjene jer jednostavno ne može shvatiti što se od njega traži. Ako je neprestano zbunjeno i ne može zadovoljiti očekivanja koje zahtjeva razina njegovog školskog uzrasta, treba pomno sagledati leži li pravi problem u zahtjevnosti zadataka ili pukom izbjegavanju istih.

Ako dijete pokazuje znakove anksioznosti prije ispita svakako potražite dodatnu pomoć izvan škole kako bi detaljno savladao dijelove gradiva nekog predmeta koje nije uspio učiniti samostalno.