Znakovi koji otkrivaju da vašem djetetu treba pomoć u učenju izvan škole!

Djeca su nerijetko u određenom periodu školovanja suočena s većom i zahtjevnijom količinom školskih zadataka koje teže savladavaju i koji ih u konačnici samo psihički iscrpljuju.


Nedostatak samopouzdanja

Sasvim je normalno biti nesiguran kod učenja novih koncepata i najveća greška koju tada možete napraviti jest reći mu da nije dovoljno sposobno. Kada se dijete osjeća loše i kaže vam da mu je teško pratiti nastavu ili vam izbjegava reći što ga točno muči vezano za gradivo – potražite dodatnu pomoć.

Velika je vjerojatnost da će učitelj s vašim djetetom ostvariti odnos koji će biti drugačiji od onoga s učiteljem u školi ili s vama te će takav odnos pridonijeti djetetovom samopouzdanju što će rezultirati kvalitetnijom komunikacijom i sudjelovanjem u nastavi.

Odsustvo roditelja

Kada životna ili poslovna situacija postane prezahtjevna i sve češće ste odsutni od kuće, nemoguće je djetetu pružiti istu razinu pomoći koju ste mu mogli pružiti prije.

Kako vaše dijete raste, tako raste i količina njegovih školskih obaveza i zadataka. Možda ćete i naći malo vremena ali ćete ubrzo shvatiti kako nekim stvarima nažalost niste dorasli ni vi sami.