Vršnjačko nasilje u BiH: Dječak pretučen, ostali učenici snimali, smijali se i psovali

Dok je trajala tuča ostali učenici su snimali, smijali se, huškali i psovali Boga.


Foto: Screenshot

Stravičan video vršnjačkog nasilja poslali su portalu Hercegovina.info roditelji pretučenog dječaka, ovaj put iz Čitluka.

Pretučeno dijete deveti je razred Osnovne škole fra Didaka Buntića u Čitluku, a drugi učenik ga obara na pod, tuče šakama u glavu, dok ostatak ekipe snima, naslađuje se, psuje Boga, ne pokazujući ni mrvicu empatije prema žrtvi.

Prije samog početka tučnjave mobitel je već upaljen, što govori da se radi o planiranom događaju, a dječaka, kojemu, kako kažu roditelji, nije prvi put da je žrtva zlostavljanja, drugi dječak gura, obara na pod i doslovce mlati.

Na približavanje jednog od dječaka skupina mu govori „pusti ga nek se igra“, čime sokole nasilnika da ga nastavlja tući, bez ikakve milosti.

Roditelji pretučenog dječaka su šokirani. Ističu da svoju djecu nisu učili nasilju, da se njihovo dijete nije čak ni branilo. Pod šokom nasilja koje je pretrpjelo trenuto ne pohađa nastavu, a o svemu su obavijestili policiju te Centar za socijalni rad. Upoznata je i škola, koja je o događaju koji se desio na autobuskoj stanici saznala također putem videa. Promptno su reagirali.

 – Škola je također obavijestila policiju, Centar za socijalni rad, nadležno ministarstvo, a već je donesena i odluka o statusu učenika koji su sudjelovali u tučnjavi, s 57 glasova za i tri suzdržana, kaže u izjavi za Hercegovina.info ravnatelj Marin Kapular.

Video možete pogledati ovdje.