Vrijedne novčane nagrade za najbolje predstave o ljudskim vrijednostima

Šesta sezona „U zdravoj školi zdrava djeca“ u organizaciji Vienna osiguranja.


Otvorena je još jedna sezona društveno odgovornog projekta „U zdravoj školi zdrava djeca“, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Vienna osiguranja VIG. Učestvovati mogu učenici osnovnih škola iz cijele BiH tako što će okupiti tim i osmisliti kratku predstavu o temi „Čuvajmo vrijednosti, poštujmo različitosti“, a za tri najbolja tima obezbijeđene su vrijedne novčane nagrade.

Ove godine projekat smo posvetili promociji osnovnih ljudskih vrijednosti, i to kroz pozorišni izražaj. Prijaviti se mogu prvenstveno školarci koji pohađaju dramske i recitatorske sekcije, ali i sva djeca koja vole glumu. Osim novčanih nagrada (2.000 KM za prvo mjesto, 1.000 KM za drugo mjesto i 500 KM za treće mjesto), najbolji timovi imat će priliku da unaprijede svoje glumačko umijeće uz poznate bh. glumce, dok će najbolji među najboljima svoju predstavu izvesti na sceni Pozorišta mladih u Sarajevu, objašnjava Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja VIG.

Šesta sezona „U zdravoj škola zdrava djeca“ bit će realizirana u nekoliko faza i trajat će do kraja ove godine, uz podršku i saglasnost resornih ministarstava u BiH. U projektu će, u ulozi stručnog žirija, učestvovati poznata bh. glumica Gordana Boban i scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović.

Podsjećanja radi, „U zdravoj školi zdrava djeca“ je tradicionalni projekat Vienna osiguranja VIG čiji je cilj da na zabavan, edukativan, ali i praktičan način promovira zdrav i aktivan životni stil najmlađih generacija. U prethodnih pet sezona projekat je udružio više od 20.000 školaraca, roditelja, učitelja i nastavnika u različitim humanim misijama, i donio mnogo pozitivnih iskustava i pohvalnih reakcija.

Više informacija o šestoj sezoni „U zdravoj školi zdrava djeca“ dostupno je putem linka i društvenih mreža Vienna osiguranja VIG.

Sa više od 330.000 ugovora o osiguranju, Vienna osiguranje VIG je među vodećim osiguravateljima života i najnagrađivanije osiguravajuće društvo u BiH u posljednjih nekoliko godina. Članica je Vienna Insurance Group – VIG koja sa 50 kompanija u 30  zemalja i više od 25.000 zaposlenika predstavlja vodeću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi.