Vlada TK finansira izgradnju školske sportske dvorane u ovoj školi

Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila je za prvu fazu radova na sportskoj dvorani 200 hiljada KM.


Foto: tuzlainfo.ba

Povodom završetka prve faze izgradnje školske sportske dvorane ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović posjetio je jučer Područnu školu Vučkovci na području Gradačca. Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila je za prvu fazu radova na sportskoj dvorani 200 hiljada KM.

Naglasivši da je projekat izuzetno važan zbog osiguravanja kompletnijeg obrazovnog procesa i boravka učenika u školi, ministar Omerović je ovom prilikom kazao da izgradnja fiskulturne sale u ovoj područnoj školi ima veliki značaj i za lokalnu zajednicu.

– Ovo je škola koja ima značajan broj učenika iako je područna, međutim on je značajan i za lokalnu zajednicu s obzirom da ljudi iz lokalne zajednice određene sportske aktivnosti realiziraju na području drugih općina. Ne mjesnih zajednica, nego općina. Kada se završi ova fiskulturna sala će koristiti ne samo za nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja nego za realizaciju mnogobrojnih programa, sekcija i drugih sportskih aktivnosti koje provode u školi, kazao je ministar Omerović.

Područna škola u Vučkovcima će, nakon što su u njen novosagrađeni moderan školski objekat učenici ušli 2019. godine, uskoro imati i fiskulturnu salu od koje će koristi imati cijela lokalna zajednica, prenosi tuzlainfo.ba.

Prema riječima ministra Omerovića Vlada Tuzlanskog kantona će putem resornog ministarstva nastaviti ulagati u osavremenjivanje i modernizaciju školskih objekata i u narednom periodu.

– I sljedeće godine, s obzirom da je Vlada TK danas usvojila prijedlog budžeta, planirani su kapitalni izdaci i mi ćemo u zavisnosti od projekata koje nam dostave škole a u skladu sa njihovim prioritetima i u sljedećoj godini također praviti program kapitalnih izdataka, kazao je ministar Omerović.