Užasne scene iz BiH: Dva učenika se tukla, a ostali snimali

Dva učenika su organizovala tuču, a ostali su snimali i navijali. Pogledajte video.


Foto: Screenshot Facebook video
Foto: Screenshot Facebook video

S najboljom namjerom želimo upozoriti da se ovakve situacije više ne dešavaju među školskim dugovima. Jer škola je mjesto prijateljstva i suradnje, ne svađa i tuča. Škola je obrazovna i odgojna institucija iz koje trebamo izaći i kao obrazovanije, ali i kao plemenitije osobe.

Prema svemu sudeći, izgleda da je tuča unaprijed dogovorena. Niko od “gledatelja” nije reagovao i pokušao spriječiti nasilje između školskih drugova sve do samog kraja video snimka – kada se umiješao jedan školski drug (od nekolicine koliko ih je bilo na okupu) te ih je razdvojio i smirio situaciju.

Cijela tuča odvila se u ulici Muhameda Miljkovića “Kuljin” u blizini srednjoškolskog dvorišta. Prema informacijama koje je zaprimilo Uredništvo portala GP Maljevac, slučaj je poznat PU Velika Kladuša, ali još uvijek nije prijavljen, niti su upoznate razredne starješine koji bi pozvali učesnike te ih disciplinski kaznili i upozorili da se ovako nešto više ne dešava, piše 072info.com.

 

(VIDEO): Organizovana tuča srednjoškolaca u Velikoj Kladuši
Video nam šalje naš pratioc iz Velike Kladuše!

Objavljuje Info Ba u Utorak, 12. listopada 2021.

Apelujemo na sve školske drugove i drugarice da se ovakvi slučajevi ne dešavaju jer ćete jednog dana, nakon završetka srednje škole, žaliti što ste povrijedili svoje vršnjake. Pogotovo onda, kada se nakon par godina sretnete i pijete kafu skupa. Uživajte u svojoj mladosti bez nasilja.