Ugodniji zimski dani za 858 učenika u 11 škola u BiH

Škole su dobile peći na čvrsto gorivo, drva te zimske jakne i čizme za učenike seoskih škola.


Foto: Envato
Foto: Školski.ba / Envato

Preko osamsto učenika u 11 škola Istočne Bosne od ove godine će boraviti u ugodnijim i toplijim učionicama. Rezultat je to tromjesečnog projekta organizacije Muslim Aid Association, kroz koji su škole dobile peći na čvrsto gorivo, drva te zimske jakne i čizme za učenike seoskih škola.

Cilj ovakvih projekata je pružiti školama i korisnicima dugoročnu podršku, objašnjava direktorica organizacije Edina Šehić Saliji.

 – Ove godine smo u sklopu zimskog projekta odlučili pomoći 11 seoskih škola i učiniti njihovim učenicima ugodniji boravak u školskim klupama, kazala je Šehić Saliji.

Ukupna vrijednost donacija je 115.000 KM, a pored toga organizacija je finansirala utopljavanje osnovne škole „Meša Selimović“ u Janji, kako bi se uštedjela energija.

Seoske škole „Osat“ i „Sućeska“, koje rade u sastavu srebreničke „Prve osnovne škole“, među onima su koje su dobile pomoć u okviru ovog projekta.

 – Obzirom da se obje škole nalaze u pretežno brdskom području i da su zime jake, za učenike i učitelje ovo je veliki poklon. Omogućili ste da se nastavni proces odvija u toplim i prijatnim učionicama, kazala je direktorica škole Snježana Jandrić, piše Bhportal.ba.

Muslim Aid Association od 2007. godine pomaže lokalnim zajednicama u BiH pružajući im podršku kroz kratkoročne/hitne i dugoročne razvojne projekte. Za više informacija posjetite web stranicu Muslim Aid Association.