Učenici škole iz BiH u ime ljubavi napisali više od 1.000 pisama

Povodom Dana zaljubljenih organizovano je niz aktivnosti, a jedna od njih je i slanje ljubavnih pisama.


Foto: Ustupljena fotografija za NN

Povodom Dana zaljubljenih, Medicinska škola u Banjaluci održava niz aktivnosti, a neke od njih su slanje ljubavnih pisama i u druge škole.

Kako kaže Nikolina Milišić, koordinatorka praktične nastave, za “Nezavisne novine“, pošto dolazi dan kojim se u globalnoj civilizaciji Zapada proslavlja romantična ili erotska ljubav, u planu je da se isti obilježi i u prostorijama ove škole.

 – Mi ćemo da obilježimo ovaj dan tako što ćemo da skrenemo pažnju i na one druge vrste ljubavi koje su više povezane sa strukom kojom se bavimo kao stručna medicinska škola, kazala je ona.

Prema njenim riječima, u pitanju su ljubav prema bližnjem agape, milosrdna ljubav karitas, ljubav prema čovječanstvu filantropija, humanost, empatičan odnos medicinskog radnika prema pacijentu i sl. Stoga se u školi od danas pa do 17. februara svaki dan održava po jedno predavanje.

 – U ponedjeljak, 13. februara, bilo je predavanje o ljubavi uopšte, tačnije uvod u sedmicu predavanja o ljubavi, uz test iznenađenja, istakla je Milišićeva, te dodala da će 14. februara, biti predavanje “Ljubav – iznenađenje” u organizaciji profesora psihologije i učenika.

 – U srijedu je predavanje ‘Ljubav prema Bogu’ u organizaciji profesora vjeronauke, a u četvrtak ‘O pomaganju bližnjima, humanosti, ljubavi prema čovječanstvu’, uz prisustvo gosta iznenađenja, najavila je ona te dodala da je posljednje predavanje povodom Dana zaljubljenih u petak, 17. februara, “O biohemiji ljubavi” u organizaciji profesora hemije, biohemije i zainteresovanih učenika.

 – Sva predavanja će trajati po jedan školski čas, i to u međusmjeni od 12.40 do 13.20 , u učionici broj 14, navela je ona.

Ana Mitraković, predsjednica Savjeta učenika, za “Nezavisne” je rekla da je Savjet i ove godine izrazio želju da obilježi Dan zaljubljenih.

 – Svake godine učenici Medicinske škole imaju priliku da unutar škole pošalju nekome ljubavno pismo, a ove godine Savjet učenika je odlučio da u akciju uključi još šest srednjih škola, pojasnila je ona.

Pozivu su se, kako kaže, odazvale Građevinska, Ekonomska, Poljoprivredna, Elektrotehnička škola, Gimnazija i Katolički školski centar.

 – Odziv na akciju je veći od očekivanog, naglasila je ona, te dodala da je napisano preko 1.000 pisama.

 – Pisma ćemo uručiti učenicima 14. februara i očekujemo pozitivne reakcije, zaključila je ona.