Učenici ne idu na nastavu: Roditelji najavili štrajk ispred Ministarstva obrazovanja KS

"U ponedjeljak ćemo sa djecom biti ispred ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo i tamo pokušati da nađemo riješenje za našu situaciju."


Učenici jednog odjeljenja četvrtog razreda osnovne škole „Behaudin Selmanović“ u Briješću ni trećeg dana nove školske godine nisu bili na nastavi.

Naime, prema ranijim pisanjima našeg portala, đaci, iz podršku svojih roditelja, bojkotuju nastavu zbog odlaska njihove učiteljice, Elvedine Žunić.

Njoj je istekao ugovor na određeno vrijeme, na njeno mjesto je došla nova učiteljica koja je trenutno na bolovanju, a koju mijenja druga učiteljica.

Roditelji su predlagali direktoru škole, Jasminu Marevcu, da učiteljici Žunić produži ugovor, prvenstveno zbog djece jer je ona, prema riječima roditelja, jedan izvanredan radnik.

– Naša djeca su od 8 do 10 sati bila pred školom, ali nisu išla na nastavu. Osim medija, niko iz Ministartsva nas nije kontaktirao. U ponedjeljak ćemo sa djecom biti ispred ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo i tamo pokušati da nađemo riješenje za našu situaciju, kazala je za „Avaz“ Dženana Šišić-Muratović, majka djeteta ovog odjeljenja četvrtog razreda.

Roditelje je podržao i Kantonalni odbor Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja.