Učenici koji zbog zdravlja ne mogu da nose maske će u školama moći da koriste ovu zaštitu

Učenicima u Srbiji koji ne mogu nositi maske iz zdravstvenih razloga, obezbijeđena je druga vrsta zaštite.


Foto: Envato
Foto: Envato

Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije obezbijedilo je 10.000 vizira za učenike koji zbog zdravstvenih problema ne mogu da nose zaštitne maske, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Šef kabineta ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Nenad Radić je objasnio da će viziri školama biti raspoređeni preko školskih uprava.

On je naveo da je Ministarstvo prosvjete u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima lokalnih samouprava i da je od njih dobilo uvjeravanja da su obezbijeđene dovoljne količine zaštitnih maski, kao i dezinfekciona sredstva za sve obrazovne ustanove.

Prema Radićevim riječima, ministarstvo je još prije mjesec dana uputilo dopis lokalnim samoupravama da u okviru svoje nadležnosti obezbijede zaštitna sredstva, a ove sedmice je kontaktiralo i one lokalne samouprave u kojima je u toku formiranje organa upravljanja.

– Riječ je o manjem broju lokalnih samouprava od kojih smo dobili uvjeravanja da su obezbijeđena potrebna sredstva i da postupaju u skladu sa svojim obavezama, kazao je Radić.

Istakao je da su i učenički i studentski domovi spremni za početak nove školske godine i da se radi na obezbjeđivanju zaštitnih sredstava za visokoškolske ustanove, piše Republika.rs.