Učenici iz Zenice radovima od recikliranog otpada obilježavaju Dan planete Zemlje

Dan planete Zemlje koji se obilježava 20. aprila, ove godine će učenici obilježiti izložbom svojih radova.


Foto: Zenicablog

Učenici Osnovne škole “Meša Selimović” u Zenici, izložbom radova od recikliranog otpada obilježavaju Dan planete Zemlje. Dan planete Zemlje koji se obilježava u četvrtak 20. aprila, ove godine će učenici Osnovne škole “Meša Selimović” obilježiti izložbom svojih radova.

Izložba će biti održana u 20.4.2023. godine u vremenskom periodu od 11.00-13.00 sati u kinu ” Ekran”, Trg Alije Izetbegovića 86, Zenica kada će učenici izložiti radove i lutke koje su napravili od otpada, prikazujući jedan od mogućih načina reciklaže.

 – Tema ovog dana je ekologija i reciklaža kako bismo razvili ekološku svijest kod najmlađih. Djecu je važno učiti da mogu sačuvati prirodu od zagađenja, da je reciklažom moguće napraviti nove korisne predmete, da je važno odvajanje otpada, čuvanje okoline, zraka, vode i tla, saopštila je Azra Ekinović, voditeljica ekološke sekcije Osnovne škole “Meša Selimović”, piše Zenicablog.

Za potrebe izložbe povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, učenici su skupljali stare lopte, kutije od cipela, kartončiće od toaletnog papira i ubrusa, vreće za smeće od kojih su pravili likove Mešu i Mešicu koji će učenicima, tokom izložbe održati edukativno predavanje o važnosti i načinima očuvanja planete Zemlje.