Učenici iz Tuzle pripremili emotivni ispraćaj učiteljice u penziju

Napravili su joj ispraćaj koji je bio jako emotivan i rasplakao mnoge.


Foto: Facebook

Školsko zvono danas je posljednji put zazovnilo za učiteljicu Aidu Reštarović koja je nakon višedecenijskog rada otišla u zasluženu penziju.

Učenici OŠ Mejdan u Tuzli pripremili su joj iznenađenje – napravili su joj ispraćaj koji je bio jako emotivan i rasplakao mnoge, pa i učiteljicu Aidu. Ispraćaju su prisustvovali i bivši učenici, prenosi N1.

Ispraćaj je organizovan nakon posljednjeg školskog časa koji je učiteljica održala u Va.

 – Poštovana učiteljice, Želimo Vam se zahvaliti u ime svih generacija đaka koje ste izveli! Zahvaljujemo se na svim lijepim trenucima saradnje! Zahvaljujemo Vam se što ste uložili sve svoje sposobnosti i godine života da iznjedrite veoma uspješne mlade ljude koji su danas ostvareni u mnogim oblastima! Svima je poznato da su učitelji tvorci svih budućih zanimanja, začetnici koji stvaraju sve ostale profesije. Teško je zamisliti koliko daleko doseže njihov utjecaj i koliko su mladih ljudi usmjerili ka onome što ih danas ispunjava kao odrasle. Posebna nam je čast što ste bili dio naših života, pozitivan uzor mlađim kolegama, a cijeli kolektiv, sadašnji i bivši učenici OŠ “Mejdan”, žele Vam dug, zdrav, miran i sretan život u penziji, poručili us na Facebooku.

Pogledajte kako je izgledao ispraćaj.

 

Objavljuje Osnovna skola “Mejdan” u Srijeda, 13. rujna 2023.