Učenici iz Banjaluke ostvarili zapažene rezultate na takmičenju u Budvi

U takmičenju je učestvovalo više od 100 učesnika iz Srbije, Crne Gore i BiH.


Foto: Srpskainfo.com

Debatni klub „Gorgije“- Gimnazija Banjaluka je na Međunarodnom debatnom turniru „Budva Open 2022“, održanom od 17. do 20. februara u Budvi, ostvario zapažene rezultate.

Riječ je o turniru, koji je imao tri kategorije takmičenja, a banjalučke Gorgije imale su predstavnike u svim kategorijama. Tako je, u kategoriji svjetskog debatnog formata, Tim u sastavu Ivana Galić, Milana Čubrilović i Alen Milaković u Banjaluku donio dva pehara, osvojivši prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji, te drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji koje je između 50 debatanata pripalo Ivani Galić.

Iako prvi put na takmičenju izvan školskih okvira, ekipa učenica trećeg razreda u sastavu Selena Berić, Teodora Udovčić i Izabela Sladojević takmičila se u kategoriji Karl Poper debatnog formata i osvojila drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji, ali i drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji čiji pehar ponosno nosi Izabela Sladojević. U kategoriji besjedništva nastupila je Emilija Kezija i ostvarila zapažen nastup autorskom besjedom „Sloboda“, piše Srpskainfo.com.

U takmičenju je učestvovalo više od 100 učesnika iz Srbije, Crne Gore i BiH, te je banjalučka ekipa zajedno sa svojim trenerom Brankom Ljubojević neformalnim izborom proglašena omiljenom ekipom turnira.